KATIMEXKatimex Cielker GmbH je vodeći Njemački proizvođač sistema za uvlačenje kabela sa najširom primjenom u kućnim i industrijskim instalacijama, signalnim i telekomunikacijskim instalacijama te polaganju podzemnih kabela.

Užad Polykat® , izrađena od staklenih vlakana unutar plastične ovojnice, je najvažniji sastavni dio sistema za provlačenje kabela firme Katimex. Ona se uspješno primjenjuje u mnogim područjima polaganja kabela na kratkim i srednjm udaljenostima. Polykat® na genijalan način ujedinjuje stabilnost uguravanja krute šipke sa u praksi zahtjevanom fleksibilnošću. Zbog toga Polykat®- užad za uvlačenje omogućuju uvlačenje kabela i kroz složeno postavljene cjevne sisteme u nedostižno kratkom vremenu. Uvlačenje kabela se izvodi ručno, jednostavno, brzo i precizno.

Osim potezne užadi KATIMEX proizvodi i sve ostalo potrebno za brzo i jednostavno provlačenje kabela: uređaje za odmatanje kabelskih bubnjeva, kabelske čarapice za potezanje kabela te sistem uređaja za za uvođenje kabela u kabelske cijevi i šahtove.